Cabinet medical dr. Stroia Victoria - Recuperare Traumatologica Vertebro - Medulara si Neuromotorie (RTVMN)              "Nu promit minuni, oferim īn schimb un īnalt profesionalism, bazat pe experienţă īndelungată de practică medicală, de cercetare, īnvăţămānt medical superior şi de organizare, īn care principii terapeutice clasice şi moderne se īmpletesc selectiv şi adaptat fiecărui bolnav."

Dr. medic Stroia Victoria


Home   Blog  

KINETOTERAPIE
Metodica desfasurarii activitatii practice

Rodica COTOMAN

 

 

INTRODUCERE

In numeroase stari patologice, programele de kinetoterapie au devenit o prezenta obligatorie, kinetoterapia fiind cea mai reprezentativa si mai complexa specialitate care abordeaza miscarea in scop terapeutic.

Acest indrumar trateaza patologia cea mai frecvent intalnita in sectiile de recuperare ale bazelor de tratament din statiunile balneare si cuprinde descrierea metodica a programelor kinetice desfasurate in sala de kinetoterapie. Dorim insa sa precizam ca programul kinetic nu consta doar in lucrul la sala de gimnastica, ci presupune si folosirea unor mijloace adjuvante cum ar fi: o serie de procedee fizice, terapia ocupationala, masajul, hidroterapia, fara de care programul kinetic nu ar putea atinge obiectivele propuse.

Programele kinetice descrise cuprind exercitii din diferite pozitii de lucru, insa studentului, pe baza recomandarilor de specialitate, ii revine sarcina de a selecta si apoi de a urmari indeaproape executarea exercitiilor in functie de particularitatile fiecarui pacient.

Lucrarea de fata este destinata activitatii practice a studentilor (viitori kinetoterapeuti) in bazele de tratament din statiunile balneare, unde acestia conform planului de invatamant efectueaza stagiul practic.

 

Urmatorul articol: "Consideratii generale privind activitatea de kinetoterapie"!

 

Copyright © 2010 - 2020 Doctor in medicina Victoria STROIA